Termékleírások

 

Hajcsatok: Hársból, illetve égerfából készülnek. Az alapanyag ívesre van csiszolva, így követi a fej formáját. Hosszuk 8 – 13 cm, szélességük 3 – 4,5 cm. Hosszuktól függően 6-, 8- vagy 10 cm-es mechanikával vannak szerelve. A nagyobb mechanikák a sűrű, vastag szálú hajat is „kordában tartják”, a kisebb mechanikákkal rendelkező csatok pedig méltó díszei a kevesebb, illetve a vékonyszálú hajnak.  Kezelésük parafinolajjal, vagy páccal és parafinolajjal történik.

Hajkefék: Hársból, égerfából, nyárfából illetve gyümölcsfából készülnek, áttört díszítéssel.  A kefe tüskéi gőzölt bükkfából vannak, így nem töltődnek fel elektromossággal, és kevésbé húzzák a rakoncátlanabb fürtöket. A kefék hossza 22 cm. Kezelésük parafinolajjal, vagy páccal és parafinolajjal történik.

Levélbontó kések: Hársfából készülnek, hosszuk 20-24 cm. Kezelésük parafinolajjal, vagy páccal és parafinolajjal történik.

Vajkenő kések: Hársfából készülnek, hosszuk 20-24 cm. Kezelésük kizárólag egészségre nem ártalmas parafinolajjal történik.

Bonbonier dobozok: Hársból és égerfából illetve gyümölcsfából készülnek. Átmérőjük 13-16 cm, magasságuk 6-7 cm. Díszítésűk áttört, vagy domború faragás. Kezelésük kizárólag egészségre nem ártalmas parafinolajjal történik.

Ivó csanak: Hársból és égerfából illetve gyümölcsfából készülnek. Méretük akkora, hogy kényelmesen marokba fogható legyen. Díszítésük domború faragás. Kezelésük kizárólag egészségre nem ártalmas parafinolajjal történik.

Kerek ékszer dobozok: Hársból és égerfából illetve gyümölcsfából készülnek. Átmérőjük 13-16 cm, magasságuk 6-7 cm. Díszítésűk áttört, vagy domború faragás. Kezelésük páccal vagy parafinolajjal történik.

Cigaretta- vagy névjegy-kártya tartó dobozka: A dobozok fenyőből, a díszített rátétek hársfából készülnek. Méretük: 9 cm x 6 cm x 2 cm. Kezelésük páccal és parafinolajjal történik.

Dió alakú tároló: Alapanyaga égerfa. Mérete kb. 28 cm x 17 cm x 17 cm. Kezelése kizárólag egészségre nem ártalmas parafinolajjal történik.

Fali tékák: Megrendelésre, egyedi méretben, áttört faragással készülnek. A felület kezelése lehetséges páccal, vagy csak parafinolajjal.

Fa dobozkák:  Többféle méretben és többféle színben (más-más pácolással), vagy csak olajozva készülnek. Mintázatuk áttört-, vagy domború faragás. Jellemzően ékszer illetve íróeszköz tárolása céljából vásárolják. A nagyobb dobozok fényképek, levelek tárolására is alkalmas.

Íróasztal szettek: Fenyőből készült amorf alapra, a megrendelő kívánságának megfelelően, faragással díszített tároló dobozkák, névjegykártya-tartó, tolltartó illetve levélbontó kés helyezhető el rajta. A díszítőelemek hársból és égerből készülnek.

Feszületek: Hársból és égerfából készülnek. Méretük 8-15 cm. Díszítésűk domború faragás. Kezelésük páccal vagy parafinolajjal történik.

Fali kulcstartó: Hársból és égerfából készülnek. Méretük 20-30 cm. Díszítésűk áttört illetve domború faragás. Kezelésük páccal vagy parafinolajjal történik. 3-6 db kulcscsomó felakasztására alkalmas. Igény szerint fali akasztóval szerelhető.

Kulcsos szekrényke: Hársból és égerfából készülnek. Méretük 20-30 cm. Csapolt, ragasztott szerkezetűek. Díszítésűk áttört  faragás. Kezelésük páccal vagy parafinolajjal történik. Minimum 6 db kulcscsomó felakasztására alkalmasak. Fali akasztóval szereltek.

Fűszertartó: Előzetesen megfelelően kezelt marhalábszárból készülnek, natúron vagy karcolozással díszítve. Egyesével, vagy szettben vásárolhatók. Méretük: 10-13 cm hosszú.

Kisbútorok: Megrendelésre, egyedi méretben, áttört- vagy domború faragással készülnek. A felület kezelése lehetséges páccal, vagy csak parafinolajjal. A gyermekbútorok természetesen kizárólag egészségre nem ártalmas parafin- vagy narancsmag-olajjal vannak kezelve.

Kobaktök: Folyadék tárolására alkalmas, de jellemzően dísztárgyként funkcionáló, karcolozással díszített tök.

Ostornyél: Gyümölcsfából készült, esztergált forma, amelyet ónöntéssel díszítünk.

Pásztorbot: Jellemzően somfából készül, a fa adta lehetőség szerint alakítom ki a csúcsdíszt, az oldalán pedig domború faragással díszítem. Parafinolajjal kezelem. A bot alja kopásgátló rézgyűrűvel van ellátva.

 

 Vissza 

Copyrigth © 2015 Jakab András - Faműves honlapja. Minden jog fenntartva! Készítette: G.T. Krisztina GTK - Sitebuild & Webdesign!